Šamansko energijsko zdravljenje

Published on 27 January 2022 at 15:48

Človeško telo je napolnjeno z energijo oz. bolje rečeno je energija. Veliko je že raziskanega o tem, ki vse bolj potrjuje, da je nekaj na temu. Za tiste, ki vas zanima več je na spletu ogromno literature. Kvantna fizika je že veliko raziskala na področju materij in energije.
 Rad pa bi vam predstavil, kako deluje zdravljenje s pomočjo šamanskih tehnik. Naj omenim, da je načinov veliko in se znotraj klasičnega šamanizma razlikujejo glede na plemena in kulturo. Kljub temu so nekatere lastnosti skupne.

 

Energija je energija. Ne more nastati iz nič in ne more iti v nič, lahko pa spreminja obliko.
Za namen razlage predpostavimo da obstaja energija A in energija X.
POMEMBNO! To ni dobra/zla ali kakršen koli nasprotje, gre le za namen razlage, za vizualizacijo.

Vzemimo posodo, ki ponazarja človeško telo. V idealnih razmerah naj bi bilo (v našem primeru) naše telo 100% energija A, popolna harmonija bi rekli. To je naša energija, ki je v skladu s to izkušnjo v tem življenju. Je obstoj, ko je vsak posameznik pristen in resničen. Ker pa je življenje le izkušnja doživljanja fizičnega sveta je posledično podvržen zakonom tega sveta, kar pomeni sobivanje z drugimi izkušnjami drugih posameznikov. Vsak posameznik ima svojo vlogo.

Na nas deluje ogromno dejavnikov, npr. družba in prilagajanje, travme oz. konflikti, nerazumevanje, hiter tempo itd. Vse to terja nek »davek«, ki se kaže v obliki energije. Npr: Nekdo je doživel prometno nesrečo. Zato, da bi preživeli, je morala duša storiti nekaj, da je naše življenje obstalo tj. morala je zapustiti telo, pri tem pa se je razcepila na majhne koščke in se nato sestavila nazaj. To je način kako lahko preživimo situacije, ki ogrožajo naše življenje. Koma je najbolj resna oblika tega, kjer je večji delež duše izgubljen ali pa ujet nekje v drugi realnosti (iz šamanskega vidika). Ker pa so zakoni obstoja v tej realnosti in tisti, kjer »bivamo« kot energijska bitja drugačni, se ob sestavi nazaj v naše telo zgodi, da pride do nekega pomanjkanja, napake oz. manjkajočega dela. Temu pravimo izguba delčka duše.

Če se vrnemo nazaj na posodo, naše telo tako ni več popolnoma napolnjeno z energijo A, ampak je nek manjko. Ker ne moremo obstajati le z 70% energije mora to praznino nekaj zapolniti. Posoda mora biti na 100%. Takrat pride v nas energija X. To ni škodljiva energija kot takšna, to je le energija, ki ni naša, ne vibrira z našim jazom. Kaj točno se zgodi še ne vemo in tudi med mojstri in šamani še ni konsenza. Razlogov je lahko več in se razlikujejo. Nekatere teorije govorijo tudi o paralelnih svetovih, kjer je nekaj odstopanj kot jih doživljamo mi. Lahko da se ta dva svetova zlijeta v duši in pride do paradoksa. Ne glede na razlog je rezultat, da nismo popolni, nismo v polni energiji A.

Sedaj pa si predstavljajmo, da imamo v življenju veliko teh trenutkov, ko se energija prerazporedi, mogoče jo razdajamo drugim pa ne vemo, morda nismo v skladu s sabo in nas to izčrpava. Veste tisti občutek, ko ste brez energije in ne veste zakaj…!?!
Naj še omenim, da ni prometna nesreča tista, ki to povzroči. To se nam vsem zgodi že v otroštvu.
Otroci vidijo svet takšen, kot je, brez pravil, zakonov in drugih stresnih situacij. Ko otrok odrašča prehaja v obdobja, kjer se definira kaj se sme in kaj ne, kaj je res in kaj ne. Od majhnega govorimo o Božičku, Miklavžu, Zobni miški itd., pričaramo jim svet čarovnije, zato da ga potem v nekem trenutku odvzamemo in povemo, da to ne obstaja. Morda se nam ne zdi a za otroka je ta travma kot avtomobilska nesreča, njihova duša se razbije in delček ostane nekje v nerealni realnosti. To se lahko kaže kot nezaupanje ali pa dvom kasneje v življenju. Lahko tudi težave pri zaupanju bližnjim ali pa v razmerju.

To ne pomeni, da je prav, kar je naredil ali da ne smemo pokazati jeze, le kako jo pokažemo je pomembno. Ta oseba tako dobi nase ogromno puščic, ki ga spremljajo čez cel dan, te pa posledično prenaša naprej. Nekateri večletni šamanski zdravilci trdijo, da je trenutna globalna situacija posledica tega, ker smo stresali svoje nezadovoljstvo na en drugega in ne tja, kamor bi bilo potrebno. Nismo izražali svoje mnenje, nismo se postavili zase in nismo sprejeli posledic za svoja dejanja. Lastnost valjenja krivde na drugega ali vse drugo. Namesto, da bi svojemu šefu povedali, da imamo dovolj, smo to stresli na soseda, ki je bil zunaj in pral avto, ko smo prišli domov. Ali pa se skregali s partnerjem/ko, ker smo imeli v službi slab dan.

Energija X je lahko tudi napad oz. vsiljena energija s strani drugih. Ali pa o predajanju svoje energije drugim. Lahko govorimo tudi o izgubi živali moči, ali celo o jasnovidnem napadu npr. psihična puščica angleško, »psychic dart«. To vsi delamo vsak dan in niti ne vemo. Vsakič, ko stresemo jezo na nekoga, pa naj bo prisoten ali ne, ga na energijski ravni napadamo s puščicami, ki škoduje naši duši in njihovi. Ko se v avtomobilu razjezimo, ko nas nekdo izsili in ga pošiljamo vse povprek, je dejansko psihični napad nanjga/njo, sicer nevede ampak je.

Kako torej deluje šamansko zdravljenje?

Težko je to opisati, saj z opisom naredimo krivico samemu obredu. To moraš doživeti, da najlažje spoznaš. A kljub temu poskusimo.

Druge oblike energijskega zdravljenja delujejo na svoj način. Ko se odločate za tehniko se odločite za tisto, ki vam je blizu vašemu razumevanju in dojemanju.
Naj najprej poudarim, da šamani kličejo svoje duhovne vodnike, da opravijo zdravljenje. Izvajalec je le posrednik ali prevodnik, po domače ne zdravi on ampak duhovni svet preko njega. Sedaj, ko smo to dorekli pa pojdimo naprej na zdravljenje.

Najprej je potrebno definirati za kakšno obliko zdravljenja gre. Je to iskanje delčka duše, iskanje živali moči, zdravljenje energijskih blokad ali psihična puščic. Lahko gre za vprašanje in prenos odgovorov z duhovnega vodstva, komunikacija s predniki.
Za kaj točno gre, je stvar vsakega posameznika in pogovor/dogovor med izvajalcem in klientom.
Namen energijskih zdravljenj je vzpostaviti nazaj homeostazo telesa, torej stanje ekvilibriuma, ravnovesja. Zato ne gre le za neko »terapijo« in je potem vse dobro, ampak gre za spoznavanje, kaj je tisto, ki mi povzroča to stanje. Šamanske tehnike lahko privlečejo tisto kar se skriva v temi na svetlo, da nam je vidno. A na nas je potem, ali se bomo vrnili nazaj na stare vzorce ali pa nekaj spremenili. Ni vedno lahko in spremembe so vedno težke. A čas dela čudeže. Čas pa je, ironično« človekov največji sovražnik. Ko enkrat ugotovimo, da je naše življenje le trenutna izkušnja in da ni pomembno kako umremo ampak kako živimo do takrat, takrat čas postane prijatelj.

Naj tudi poudarim, da v nikakršnem pomenu ta oblika zdravljenja ne nadomesti zdravljenje s klasično obliko zdravljenja. So kulture, ki še danes smatrajo šamansko zdravljenje kot glavno. V preteklosti so šamani zdravili ne samo z energijskim oblikam ampak tudi z rastlinami in drugimi oblikami. To so bili resnično posamezniki z neverjetni znanjem, ki so ga prejemali s strani duhovnih vodnikov, prenosom znanja med vajencem in mojstrom ter prenašanja iz roda v rod. Danes v dobi tehnologije je prenos informacij lažji in vse več ljudi ugotavlja, da ima v sebi dar.

V današnjem času je stres, zanikanje svoje osebnosti in jeza zelo pogosta oblika izgubljanja delčkov duše. Veliko posameznikov pride od zdravnika in pove, da ne vedo kaj je z njim. To pripišejo stresu, dajo tablete in to je to. A če ne pozdravimo tisto, kar nam to povzroča, bo ta praznina vedno prisotna oz. zapolnjena z energijo X. Več kot je vaše pristne energije v vas, močnejši ste in obratno. V teh časih je ogromno primerov izgube, depresije, jeze, nemira. Naša energija A uhaja, nadomešča pa se z nečim kar ni naše, z namenom da zapolni prostor. Vse vedno obstaja v celoti, ni nekaj samo polovica. Manj kot je, bolj smo brezvoljni, dokler ne pride do trenutka, ko duša enostavno popolnoma odide. (Tudi mi vemo kdaj smo nezaželeni, kajne?)

Skratka to je grobi opis delovanja šamanskih tehnik in zdravljenje na energijski ravni. Če mislite, da čutite eno izmed  težav ali veste, da nekaj ne deluje kot bi pa ne veste kaj, se lahko obrnete name. Kontakt najdete pod rubriko (tako je) "KONTAKT".

Seveda pa raziščite tudi druge oblike energijskih zdravljenj, saj morate zaupati in na nek način verjeti v to kar vas kliče, saj drugače telo vstopi v bran oz. odpor in energija ne bo prišla do vas. Zapomnite si, vaša energija je vaš ščit. Če ga krepite vam nihče ne more blizu. Ne glede na odločitev je pomembno, da ste odprti na možnosti in odprete srce duhovnim vodnikom.

Add comment

Comments

There are no comments yet.