Zapisi in obredi - Popotovanje se začnes prvim korakom...

Šamanizem dobiva ponovno porast in zanimanje v današnjih časih. Je ena od poti k višji duhovni rasti oz. bolje rečeno je eno izmed orodij. Počastitev prednikov in vodnikov skupaj z Mati Zemljo je neverjetna vez. Če ste slišali klic, potem dobrodošli!

 

Tu boste našli zbirko zapisov in opisov obredov, ter kakšno razlago za novince. Šamanizem je veliko več kot ga dandanes poznamo. In v nasprotju s prepričanjem to ni religija ampak orodje. Orodje, ki je dostopno popolnoma vsem. Lahko si predstavljamo univerzalno podatkovno bazo in dostop do vseh informacij. Tam so, le priti moramo do njih. Upam, da vam bo moja skromnost pri tem v pomoč.
Komentirajte in pustite svoje vtise in izkušnje. Hvala!


Šamansko energijsko zdravljenje

Človeško telo je napolnjeno z energijo oz. bolje rečeno je energija. Veliko je že raziskanega o tem, ki vse bolj potrjuje, da je nekaj na temu. Za tiste, ki vas zanima več je na spletu ogromno literature. Kvantna fizika je že veliko raziskala na področju materij in energije. Rad pa bi vam predstavil, kako deluje zdravljenje s pomočjo šamanskih tehnik. Naj omenim, da je načinov veliko in se znotraj klasičnega šamanizma razlikujejo glede na plemena in kulturo. Kljub temu so nekatere lastnosti skupne.

Read more »

Bi se morali bati smrti? Nasprotno! Čas je, da jo sprejmemo.

Šamani smrt jemljejo kot izkušnjo. V njihovih nagovorih in čaščenjih omenjajo Zahod kot konec popotovanja po zdravilnem krogu. Tam nas pričakuje tudi duh Medveda, ki brani tančico med tem in onim svetom. Seveda je to odvisno od kulture do kulture a nekaj je le skupno, smrt sprejemajo kot prijatelja oz. bolje kot starega znanca. Vse kar ima začetek ima tudi konec.

Read more »

Predniki: kdo so in kaj nam predstavljajo

Velikokrat smo že slišali o naših prednikih. Pojem ima sicer več pomenov zato bomo malce razčlenili. Ko govorimo o zgodovini in spominih, govorimo o bioloških prednikih; oče, mati, ata, mama, babi dedek, itd. Vidimo lahko na fizičnih lastnostih, kot so nasmeh, oči, luknjice na bradi ipd. Ko govorimo o duhovnosti, šamanizmu, pa velikokrat govorimo tudi o prednikih, ki nikakor niso povezan z nami, a vseeno čutimo neko povezanost, ki je ne znamo pojasniti. Morda afriški stil oblačenja, latino glasba, kitajski dekor doma, ipd.

Read more »

Popotovanje je spoznavanje sebe

Potovanja v drugo realnost so vedno zelo poučna. Rad bi uporabil besedo magična, a le zato ker je to težko opisati v naši realnosti. Ko nekdo omeni magičnost dobimo pred oči prizore iz filmov, kako čarajo ogenj iz rok, letijo in vse druge superherojske sposobnosti. A realnost je drugačna. Ni velikega ognjemeta, ali hollywoodskih efektov. Potovanja v drugo realnost so namenjena razumevanju samega sebe in osebni ter duhovni rasti. To ne pomeni, da bomo razvili krila, videli skozi stene ali dvignili tovornjak. To le pomeni, da smo odkrili nekaj o sebi ali pa morda dobili smernico kako se lotiti nečesa v življenju, ki nam povzroča nelagodje, stres, slabo počutje ali ovire v življenju.

Read more »

Senčna stran: Ali sem pripravljen se soočiti s samim seboj?

Današnji človek je vse več obremenjen s tem, kako izpasti perfektno, še posebej v očeh drugih. Zahodna kultura ( to govorim predvsem o kulturah, ki so tako ali drugače povezana z Evropo- Amerika, Avstralija, ipd. spadajo poleg, saj so v času kolonializma izvirale iz Evrope) je vse bolj obsedena z idejo o perfekciji, zato prostora za napake ali pomanjkljivosti ni. Če nisi v nečem najboljši, se družba zelo hitro odloči popredalčkati te posameznike. Na žalost smo zahodnjaki postali tudi sodnik in  rablji. Če nekaj ni po naših merili ali pogledu na svet je avtomatsko druga oseba v zmoti in ne slišimo več kaj ima druga oseba za povedati. To, da ne dopustim mnenja drugih oz. da to v nas vzbudi slabe občutke je npr. eden od znakov, da je naša senčna stran prevladala v tej situaciji.

Read more »

Manjkajoči delček naše duše – Občutek, da nekaj manjka

Ste se že kdaj srečali z občutkom, ko vam nekaj manjka pa ne veste kaj? Ali pa se vam v sanjah prikazujejo eni in isti ali zelo podobni prizori o nekem dotičnem dogodku ali prizoru? Morda pa ste se že vprašali, kaj je sploh smisel življenja, zakaj se sploh še truditi? Morda niste videli izhoda iz težke situacije, izgubili zaupanje nad ljudmi ali ljubljeno osebo? In še bi lahko nadaljevali.Vse to so lahko znaki, da vam manjka delček vaše duše. Oz. Raje uporabim izraz DELČEK VAŠE DUŠE VAS JE ZAPUSTIL. Seveda so načini, kako to odpravimo a najprej poglejmo za kaj se gre.

Read more »

Iskanje svoje živali moči

V prejšnjem zapisu smo spoznali potovanje v Spodnji Svet. Verjamem, da je bila izkušnja čudovita. Iskanje naših živalskih zaveznikov je zelo podobna izkušnja. Najprej pa povejmo besedo ali dve kaj to dejansko pomeni.

Read more »

Šamansko popotovanje v Spodnji svet

Vsak lahko potuje v katerikoli svet. Ljudje največkrat pričakujejo čarovnijo, ognjemete in ne vem kaj še. Na žalost se ta razumevanje širi tudi na kasnejše razumevanje vstopanja v nerealno realnost(NRR) ali šamansko stanje realnosti (ŠSR). Velika večina pričakuje, da se začne dogajati magično, misitka, magija, itd. A realnost je drugačna. Vse kar posameznik prejme je razumevanje ali znanje. Lahko rečem tudi drugačen pogled na svet. Lahko prejme odgovore na vprašanja, ki so se izmikala več let. Nihče ne bo začel proizvajati ognja ali elektrike iz rok. Se pa lahko stvari spremenijo na energijski ravni, če govorimo o zdravljenju in alternativne medicini. A to je že druga tema.

Read more »

Razumevanje znakov iz druge realnosti

Kultura danes preveč daje poudarek na to, da če samo prosiš za pomoč, izrečeš molitev, da se bo kar magično zgodilo. Žal vesolje ne deluje na ta način. Nihče vam ne more obljubiti, da imajo rešitev za vas, ker je nimajo, zato ne nasedajte tem zadevam. Imajo morda nek pogled, neko priporočilo, a na vas je ali jo boste sprejeli ali ne. Rešitev imate le vi, v sebi. Da pa jo najdete, morate biti sposobni se soočiti s svojo »temno stranjo« tista senčna stran naše osebnosti, ki jo tako radi pometemo pod seboj. Kakšni znaki/sporočila so dobra za vas, je na vas, da odkrijete.

Read more »

Spuščanje - obred Polne Lune

Medtem, ko je Nova Luna faza ali obdobje, ko si začrtamo cilje na naši poti, poiščemo želje ali želimo spremembe, je Polna Luna tista, ki je odgovorna za spuščanje stvari iz življenja. Moč Polne Lune je neverjetna, eden najlepših in najmočnejših vplivov. Seveda pa je ob enem tudi najtežji izmed vseh, kajti govorimo o končanju nekega cikla, nekaj se mora končati, zato da lahko pride novo. Tukaj pa se svet/vesolje in človeška narava srečata v konfliktu, namreč ljudje, kot bitja imamo veliko težavo dopustiti da se nekaj konča, naš odnos smrtjo je zelo kompleksen. Preden opišem potek čaščenja ali ceremonije ob Polni Luni naj se ustavim tukaj in napišem besedo ali dve okoli spuščanja.

Read more »

Zaznavanje sveta, ki ga ne vidimo

Kar nekaj je bilo že rečenega o nerealni realnosti, ali če povzamem besede Michael Harner-ja – Šamansko stanje zavesti (ŠSZ; Shamanic state od consciousness-SSC) pa vendar je vprašanje, kako vemo da obstaja. Ali lahko to vidim, slišim, čutim, vem? Lahko!

Read more »

Šamansko popotovanje - 3 svetovi

Preden rečemo kakšno besedo več o svetovih ali bolj rečeno realnosti oz. še bolje »nerealni« realnosti, se ustavimo malce tu. Ko govorimo o drugih svetovih največkrat pomislimo, da je človek malce nor. Pač to ne obstaja, kajne? Saj ga ne vidimo… velikokrat nekoga, ki reče da se pogovarja z nadnaravnim ali nepojasnjenim, božanstvi,itd. označimo za norca ali shizofrenika. Zakaj? Samo zato, ker ne vidimo in ne verjamemo, ne pomeni da ne obstaja. A pomembno je, da se zavedamo nečesa. Duhovni svet nas ne more prisiliti v nekaj proti naši volji. Ne more nas prisiliti, da storimo nekaj žalega ali nehumanega. Enostavno ne deluje tako. Sicer je stvar bolj komplicirana ampak želim vam povedati, da naj vas ne bo strah. Ste zaščiteni, če verjamete ali ne.

Read more »

Create Your Own Website With Webador