Jelen

Published on 30 May 2021 at 10:40

Jelen je vedno predstavljal nekaj izmuzljivega, nekaj kar želiš ujeti pa ti vedno uide. Mnogo kultur ga opeva kot mistična žival, opazovalec gozda, skrbnik. Legende govorijo tudi o Belem Jelenu (legenda o kralju Arturju), ki ga ni možno ujeti. To simbolizira človeško potrebo po kontroli, a nekatere stvari so enostavno izven našega dosega in to moramo spoštovati.

Jelen sam predstavlja pogled v mističnost. Je eno od živali, ki brez težav prehaja med svetovi oz. realnostmi. Ko vidimo jelena, ki skače po gozdu se nam zdi, da kar naenkrat izgine, a se kmalu pojavi čisto na drugem koncu. To lahko simbolizira tudi spoznanje, da nobena ovira ni dokončna, da se jo da obiti, tudi če se nam zdi v tistem trenutku nemogoča.

Nekateri verjamejo, da ko vidimo jelena, nas bitja iz gozda spremljajo ali pošiljajo sporočila. Njegov vid je zelo izostren, kar mu omogoča videti jasno sliko v temnejšem delu dneva in tudi ponoči, njegov sluh pa je ravno tako zelo natančen. Zato bi lahko rekli, da  Jelen lahko naznanja tudi, da je čas da pogledamo svet iz drugega vidika, skušamo videti tisto, kar nam ni vidno.

Jelen pomeni tudi doživetje, dogodivščino. Če se nam prikazuje jelen lahko to naznanja, da kmalu pride čas, ko se bomo podali na novo izkušnjo. A naj nas ne bo pri tem strah, kajti namenjena je učenju in rasti. Tudi če bo morda težko, nas bo ta izkušnja odprla na popolnoma drugačen pogled na svet in razumevanje le-tega.
Jelen pomeni tudi močno moško energijo kar pomeni , da se boste počutili zelo možato, ko govorimo o seksualni energiji. (tu govorimo iz vidika energije in nima nič povezave s spolom).

Jelen pripada ljudem, ki imajo radi dogodivščine. Razburljivo življenje polno novih izkušenj in znanja.
Imajo sposobnost močne manifestacije in lahko dosežejo tisto, kar si zamislijo brez težjih ovir.
So dobri vodniki za druge in znajo voditi ljudi po pravih poteh.

Če se vam prikazuje Jelen, sprejmite ta dar, kajti prišel je čas da spoznate svet, ki ga še niste videli. Naj vam bo Jelen vodnik po poti, ki vam bo zagotovo odprla pogled in hvaležnost za ta svet. Naučil vas bo pogledati preko zavese in vam pokazal, kako čudovit je lahko ta svet, če se le naučimo gledati s srcem in ne očmi.

Add comment

Comments

There are no comments yet.