Šamansko popotovanje - 3 svetovi

Published on 18 November 2020 at 19:33

Preden rečemo kakšno besedo več o svetovih ali bolj rečeno realnosti oz. še bolje »nerealni« realnosti, se ustavimo malce tu. Ko govorimo o drugih svetovih največkrat pomislimo, da je človek malce nor. Pač to ne obstaja, kajne? Saj ga ne vidimo… velikokrat nekoga, ki reče da se pogovarja z nadnaravnim ali nepojasnjenim, božanstvi,itd. označimo za norca ali shizofrenika. Zakaj? Samo zato, ker ne vidimo in ne verjamemo, ne pomeni da ne obstaja. A pomembno je, da se zavedamo nečesa. Duhovni svet nas ne more prisiliti v nekaj proti naši volji. Ne more nas prisiliti, da storimo nekaj žalega ali nehumanega. Enostavno ne deluje tako. Sicer je stvar bolj komplicirana ampak želim vam povedati, da naj vas ne bo strah. Ste zaščiteni, če verjamete ali ne.

Šamani po celem svetu, nekatere kulture štejejo nazaj več kot 30.000 let, tudi danes uporabljajo pomoč bitij, ki jih mi v tej realnosti ne zaznavamo. Da jih lažje kategoriziramo ( kar ljudje radi počnemo) jim damo »oznako« varuhi, vodniki. In na nek način imajo to vlogo ampak ali je pomembno, kako jim rečemo? Pomembno je le, ali verjamemo. Dandanes je znanost tista, ki diktira kaj je res in kaj ne. Torej, če ne moremo dokazati, potem ni res. Ampak kulture kot sem rekel že 30.000 let vodijo izročila vse do danes iz generacije v generacijo. Torej plemenski šamani, duhovni voditelji, zdravilci že od nekdaj uporabljajo metode, ki jih znanost ne more dokazati, pa vendarle delujejo. In kar je najbolj zanimivo, je da recimo samo 10.00 let nazaj ni bilo možno iti na potovanje kot danes. A je antropologija odkrila, da kljub nepovezanosti plemen in kultur na različnih kontinentih, v grobem delujejo isto, torej ista prepričanja o višjih bitjih, iste sposobnosti zdravljenja. Torej kako če pa znanost ne dokaže? To mora vsak posameznik presoditi sam. Kot sem že dejal, svobodna volja. Imamo izbiro ali verjamemo ali ne.
»Ni pomembno, če je res ali ne, pomembno je ali mi verjamemo, če je res ali ne.«
Ko so Ivano Orelansko inkvizitorji vprašali, kako ve, da res sliši Boga in ni le v njeni glavi, je odgovorila: »Kako pa bi ga lahko drugače slišala…?«

Torej, da se vrnemo nazaj.

V šamanski kulturi obstajajo nekako 3 svetovi. Seveda znotraj teh svetov obstajajo še druge realnosti, torej jih je lahko več, ampak v osnovi so 3, in sicer Zgorni ali Celestialni, Srednji (naša realnost, kjer smo mi), ter Spodnji. In ne, to ni podzemlje/Tartarus/Pekel ( to je tema, ki se je ne dotikam, a naj vas pomirim, ni demonov, kot si mislite)

Vsako od teh svetov ima svoj način, kako delujejo. In ni nujno, da bitja iz Zgornjega sveta ne moremo srečati v Spodnjem ali obratno, a načeloma so razdeljenea nekako tako:

ZGORNJI/CELESTIALNI SVET
Nekateri jim rečejo nebesa, raj, elizijska polja itd., odvisno od prepričanja in kulture. Kar je skupno pa je, da res v tem svetu primarno prebivajo človeška bitja oz. bitja, ki imajo bolj ali manj človeško podobo. Sem štejemo lahko angele, nadangele, velike mojstre, kot so Buddha, Jezus, Merlin, lahko so naši predniki, preminuli sorodniki (ki so lahko tudi v srednjem svetu), itd. Ta svet je načeloma dostopen za vse, ki potujejo raje gor. Kaj s tem mislim? Dobesedno, gor. V meditaciji, kadar gremo po nekih stopnicah navzgor, se vzpenjamo, plezamo vstopamo v Zgornji svet. Primer je lahko tudi plezanje po drevesnih gobah/štorovkah, vejah itd. Svet je za vsakogar drugačen in se razlikuje po občutkih v primerjavi z drugima dvema. A ni nič bolj močan, ampak enostavno je. Največkrat če želite usmeritev v življenju, iskanje odgovor o sebi, lahko vstopite v ta svet.

SREDNJI SVET
Je naša realnost. Ampak ne samo to kar vidimo in čutimo. Obstaja še druga realnost, ki je našim očem nevidna. Poteka vzporedno z našo, le na drugi frekvenci. Do nje lahko dostopamo isto, kot pri ostalih dveh. Pomembno je le, da se umirimo in nastavimo našo vibracijo na isto frekvenco. Tukaj se lahko nahajajo naši pokojni sorodniki, ali pa ko govorimo o prenosu misli. Verjetno ste že doživeli tisti » Joj ravno sem mislil/a nate, ko si me poklical« to je eden od primerov. Šamani velikokrat uporabljajo ta svet na primer o zdravljenju na daljavo, ko šaman prosi svoje živali/varuhe v pomoč osebi, ki je morda bolna, seveda s 100% privolitvijo le-te osebe. Če morda želite poslati nekomu, ki je daleč stran objem ali podpro, želite nekako jim pokazati svojo podporo, potem dostopatev tem Srednjem svetu.

SPODNJI SVET
Največkrat se ga obišče tako, da greste dol. V luknjo, jamo, brezno, lahko je jezero, morje, mlaka. Lahko je tudi votlo deblo drevesa, ki vodi skozi tunel v spodnji svet. Svet sam ni nič drugačen kot je naš. Isto lahko vidite gore, planjave, pašnike. Lahko pa je tudi praznina in vidite zvezde, barve, spet odvisno od vašega daru zaznavanja. Tu se največkrat nahajajo naše živali, najdemo pa tudi ljudstvo elementov ( ogenj, zemlja, zrak, voda) ljudstvo rastlin, itd. Sem šamanski zdravilci največkrat pridejo po znanje o zdravljenju. Ta svet se lahko uporablja za zdravljenje ali iskanje dušnih delcev, ki so se lahko odtujili od nas zaradi travmatičnih izkušenj, ali če želimo prositi žival za pomoč ali podporo, gremo v ta svet. Seveda kot sem dejal so izjeme.

Torej, če kadar koli želite vstopiti v stik z vašimi vodniki, živalmi, iščete odgovore na vaša vprašanja, potem naj vas ne bo strah raziskovati. Včasih morda zaidete v spodnji svet, včasih v zgornjega, lahko tudi v meditaciji obiščete oba. Kar je pomembno je vaša namera, vaš namen. Zakaj želite tja?

Kako pa pridem tja? Tako, da spustite kontrolo, spustite vaš ego, da vas kontrolira. Se umirite, umirite vaše misli, vaše skrbi in se prepustite. Kot metodo pa, je na vas da najdete način. Nekateri prižgejo glasbo, ki pomirja, nekateri vklopijo bobne, nekateri pa enostavno so v tišini. Eksperimentirajte. Meditacija je lahko tudi vodena, se pravi, poslušate posnetek nekoga, ki vas vodi skozi proces. Če boste uporabili bobne, predlagam ritem, okoli 4 udarce na sekundo ( ki je dokazana frekvenca, ki vas spravi v theta stanje valov, ki so dejansko kot neka samohipnoza. Takrat ste najbolj doumljivi do signalov, saj se odpre kanal od vas pa do vašega tako imenovangea akaškega zapisa).

*Na spletu lahko najdete ogromno načinov kako se naredi. Vsekakor pa rad opišem podrobneje, če koga zanima.*

 

Odgovori so okoli vas ves čas. Le biti moramo pripravljeni jih videti. Seveda pa naj povem, da ko enkrat odprete to »pandorino skrinjico«, se vaše razumevanje sveta šele začne. Pot ni lahka, je pa nagrada vredna vsega. Naj tu dodam, da to niso rešitve iz neba, nič se ne bo rešilo namesto vas. To vam le da orodje, vi pa morate to uporabiti. In to je eno najboljših orodij, če želite spoznati sebe, resnično spoznati sebe v srcu, kdo v resnici ste. Šele ko spustite vso balast vašega ega, lahko odkrijete kaj vas v resnici žene naprej. Vsak lahko doseže to, saj je dostop za vse enak. Le korak je potrebno storiti. Bodite pogumni, zaupajte vase.

 

Jaz vam zaupam!

Add comment

Comments

There are no comments yet.

Create Your Own Website With Webador