Zaznavanje sveta, ki ga ne vidimo

Published on 18 November 2020 at 19:40

Kar nekaj je bilo že rečenega o nerealni realnosti, ali če povzamem besede Michael Harner-ja – Šamansko stanje zavesti (ŠSZ; Shamanic state od consciousness-SSC) pa vendar je vprašanje, kako vemo da obstaja. Ali lahko to vidim, slišim, čutim, vem? Lahko!

Ljudje smo primarno bitja, ki za zaznavanje okolice okoli sebe uporablja vid bolj kot vse ostale čute. Vidimo bolje kot psi, voh pa je zelo šibka točka (si predstavljate kakšen voh imajo potem psi, da tako zaznajo svet!!!) In seveda kar vidimo to obstaja, tako se zanašamo na to našo sposobnost, da posledično nekako zadušimo ostale čute. Vsi smo že slišali, da imajo ljudje, ki izgubijo vid boljši sluh ali pa otip. Na nek način so primorani se prilagoditi ampak to le pomeni, da se ga da izostriti naučiti. Obstajajo mojstri borilnih veščin, ki imajo nekatere čute tako razvite, da za nas laične opazovalce to deluje kot super moč. Pa vendar se vsak lahko to nauči, če ima namen.
Seveda pa je poleg teh 5 čutov ( vid, voh, sluh, okus, otip) še tisti »6. čut«, ki se ga vsi bojimo omenit v družbi, ker nas bodo imeli za norce. Ampak verjetno ste že vsi doživeli tisti trenutek, ko vas je nekaj zmotilo, ste zaznali nekaj na pa ne veste kako ali » na vodi čutim…« stavek, slišali nekaj iz nekod ali pa videli nekaj kar je izginilo v trenutku ko ste pomežiknili? Ja tako je, obstajaj tako imenovani 6. čut in ja tudi vi ste ga že uporabili, pa verjetno sploh ne veste kako. Res je sicer, da se največkrat vklopijo takrat, ko nam preži nevarnost ali nespametna odločitev/pot v življenju in bi lahko imelo posledice, takšne in drugačne. Ampak ta sposobnost se da naučiti uporabljati tudi za manj drastične spremembe oz. lahko jo obrnemo tudi tako, da nam pomaga pri odločitvah v dobrem smislu ( dobro je sicer relativna beseda, saj je v smislu vesolja ali univerzuma vse dobro le stvar perspektive).
Naj povem da to ni isto kot preživitveni nagon, ta se vklopi v trenutku situacije, kjer nimamo časa razmišljati, 6- čut pa deluje v okolju, kjer se lahko to zgodi ure, dneve, tedne, lahko tudi mesece ali leta vnaprej. A če jih ne znamo brati, potem nam niso v pomoč kot bi lahko bili.

Seveda pa te »6. čute« lahko razdelimo na več kategorij oz. sposobnosti. Največkrat pravijo jasnovidnost a je termin malce zlorabljen oz. napačen. To je le eden od metod zaznavanja. Vsak posameznik je sposoben uporabljati vse 4 načine ali tehnike, v dveh je bolj izrazit, vendar pa je ena tehnika, ki je dominantna in je vaš način prejemanja in zaznavanja sporočil iz ŠSZ ali kakor koli to stanje imenuje druga oblika iskanja višje zavesti ali alternativna oblika zdravljenja.

 

 

 

Velika večina lahko zaznava spremembe s čutenjem, dotiki, občutki. Lahko zaznava okolico, spremembo energije v zraku ipd. Njihova moč je tudi zaznavanje občutij in čustev drugih, lahko se v neki točki povežejo tudi telepatsko ravno s pomočjo teh čustvenih kanalov, saj se lahko postavi v vlogo nasprotne osebe in začuti njihovo potrebo. To so tudi posamezniki, ki rečejo, da čutijo prisotnost okoli sebe, nekaj je poleg njih a ne vedo kaj, enostavno zaznajo skozi okolico. Dotiki teh posameznikov vas v trenutku pomiri in imate občutek, da vas oseba pozna že od nekdaj. Temu pravimo JASNOČUTNOST.

Potem imamo posameznike, ki »sliši glasove«. (In ne, ne govorimo o bolezenskih stanji.) To so posamezniki, ki lahko slišijo določene frekvence, lahko slišijo glasbo, pesmi, petje, šepetanje itd. Ko slišite, da nekdo nekaj reče, potem pa se obrnete in vidite, da ste sami v prostoru. Ali pa ste smrtno prepričani, da vas je nekdo poklical po imenu, a potem ko vprašate, vas vsi gledajo čudno. Morda v spanju slišite, da se nekdo pogovarja z vami in se zbudite pa vsi okoli vas spijo. To je le nekaj primerov, da ste morda JASNOSLIŠNI. (kot primer Ivana Orelanska je najbolj zgodovinsko poznan primer, ki je slišala Boga)

Sledi tisto, kar je Hollywood zelo dobro spremenil v svojo korist in to je, da vidite nekaj kar drugi ne vidijo. Opažanja angelov, duhov, prednikov, pokojnih sorodnikov, duhovnih živali je le nekaj primerov. Nekateri vidijo auro drugih ljudi. Potem so razna prerokovanja prihodnosti oz. raje rečem temu vpogled v eno izmed možnih prihodnosti ( kar je sicer zelo delikatna tema, zato jo pustimo stati). Morda ste kdaj videli neko svetlobo, ko ste mižali ali morda meditirali, ampak ko ste odprli oči je bila okoli vas popolna tema, vam pa ni jasno kako je možno. Ali pa tisti občutek, ko v kotu očesa vidite nekaj, ko pa se obrnete pa tam ni nič. Vse to so znaki da ste morda JASNOVIDNI.

In pa še zadnja oblika, ki je morda najtežja za sprejeti ali razumeti, saj se o njej bolj malo govori, ker veliko ljudi ne razume delovanja. Težko je podati primer, ker gre enostavno za vedenje. Tako rekoč tisto kar mi rečemo »Čutim na mehurju«. Npr. Vsi prijatelji in znanci investirajo v delnice neke firme, ki je zelo uspešna, njena rast pa se dnevno viša v neverjetne številke. Esnotavn otako dobro deluje, da ne more spodleteti. Nato vas pozivajo, da dajte še vi. A v vas dela nekakšen alarm, nekaj vam govori, da ni pametno, da se bo kmalu zgodilo, da bo firma propadla in bodo ostali brez dobička. To tudi poveste, da imate čuden občutek in da se vam ne zdi pametno in da naj dvignejo vse. Imajo vas za čudnega, norega in zamahnejo z roko. Potem pa čez nekaj časa pride vest, da je ta-ista firma propadla zaradi takšnih in drugačnih razlogov, delničarji pa so ostali brez vsega. »Kako pa si vedel/a?« A nimate odgovora za njih, enostavno ste pač VEDELI! To so posamezniki, ki nimajo razlage, zakaj imajo tolikokrat prav v življenju, a poslušajo svojo intuicijo in izkaže se, da imajo res velikokrat prav. To je njihov način prejemanja sporočil iz nerealne realnosti.
Ko jasnovidci vidijo, jasnoslušci slišijo, jasnočutci čutijo stvari okoli sebe, ti posamezniki samo enostavno vedo. To so JASNOVEDCI.

Seveda, vsi imamo dar uporabljati vse načine, a eden je primaren. In največ sporočil, ki bo prišlo iz NRR (nerealne realnosti) bo vedno podano tako, da bom VAM najbolj razumljivo. Tu pa se največkrat pojavi problem. Kot sem dejal na začetku, ljudje smo vizualna bitja. Vsi bi radi videli zmaja, angela, prednike ali sorodnike. In namesto, da bi posvetili čas, da odkrijemo, kaj je naša moč, se ubadamo s tem, zakaj pa mi ne moremo videti. Zakaj lahko kolega vidi svojo duhovno žival, jaz pa ne. Naj vas vprašam, ali vam je res toliko pomembno, da jo vidite? Zakaj? Zato, da boste povedali drugim kako zgleda? Kaj boste imeli od tega? Boste zato močnejši, boljši? Če da, potem ste zgrešili bistvo vsega. Ponovno imamo potrebo kategorizirati nekaj zato, da imamo občutek kontrole. Sicer se lahko naučite videti, ampak ko bo prišla informacija do vas, boste zaradi tega, ker ne uporabljate svojo moč morda prejeli le del sporočila, ali pa ga interpretirali pomanjkljivo. Je res pomembno, da vidite svojega Medveda, ko stoji ob vas in vam daje prizmeljitev in zaščito pred drugimi energijami. Ali bi raje zaprli oči, ter ga občutili kot energijo, ki je ob vas. Morda enostavno samo veste, da je ob vas medved in vam to daje neverjetno moč in samozavest ali varnost. Morda slišite njegovo oglašanje, smrčanje, praskanje. Pomembno je, da razumete, kaj vam želi sporočiti. Nauki, ki jih prejemamo od naših duhovnih živali ali drugih vodnikov so neverjetne. Pokažejo nam tiste kotičke, ki jih sami ne bi odprli, ker nas je strah, kaj bomo našli. A ob njih veste, da so tam da vas zaščitijo. Če oni smatrajo, da ste pripravljeni prejeti sporočilo, jim zaupajte. A zaupajte prvo vase, živali vas bodo zaščitile, predniki vas bodo zaščitili, angeli, kdor in kar koli vam je bližje do razumevanja. Dobronamernost se vam bo približala na način, ki je vam kot osebi najbližje. Zato jim zaupajte.

Ne trudite se biti nekaj, kar niste zaradi drugih, bodite to kar ste vi, kar vam je namenjeno. Bodite vi! Dar, ki ga imate je takšen z namenom, ker je odraz vaše osebnosti, vaše duše.

 

Bodite hvaležni!

Add comment

Comments

There are no comments yet.