Šamansko popotovanje v Spodnji svet

Published on 18 November 2020 at 21:18

Vsak lahko potuje v katerikoli svet. Ljudje največkrat pričakujejo čarovnijo, ognjemete in ne vem kaj še. Na žalost se ta razumevanje širi tudi na kasnejše razumevanje vstopanja v nerealno realnost(NRR) ali šamansko stanje realnosti (ŠSR). Velika večina pričakuje, da se začne dogajati magično, misitka, magija, itd. A realnost je drugačna. Vse kar posameznik prejme je razumevanje ali znanje. Lahko rečem tudi drugačen pogled na svet. Lahko prejme odgovore na vprašanja, ki so se izmikala več let. Nihče ne bo začel proizvajati ognja ali elektrike iz rok. Se pa lahko stvari spremenijo na energijski ravni, če govorimo o zdravljenju in alternativne medicini. A to je že druga tema.

 

Sama beseda »šaman« izhaja iz Sibirije, bolj natančno iz ljudstva Tungus in pomeni »tisti, ki ve«. Skozi čas pa so ta poimovanje antropologi začeli uporabljati kot imenovanje posameznikov, ki skozi vstop v NRR uporabljajo znanje in veščine za zdravljenje, bodisi fizične bodisi, duhovne ali mentalne težave. Kot primer, Ameriški staroselci (Indijanci) so bili znani po imenu Zdravilci ali angleško »Medicine Men/Women« pa čeprav vsi danes rečemo da so šamani. Spet pa se vrnemo nazaj ali je imenovanje nečesa res tako pomembno. Za naš zahodni svet da, za tiste, ki resnično živijo to življenje pa niti ne. Vsaj ne v pomenu besede kot jo poznamo mi. Pogovor z varuhi, vodniki, živalmi je dar in je namenjen za dobro vsega, za višje dobro z drugimi besedami. A pomembno je, da razumemo, da to ni naše kot last ampak je od nas vseh. Vsi lahko dostopamo do informacij ali Akaških zapisov a je pomembno, da se zavedamo da smo tudi mi le del neke sestavljanke. Vzamemo le toliko kot potrebujemo in nič več in nič manj. Celotno vesolje deluje na principu ravnovesja ali harmonije. Če se torej na eni strani ta ravnovesje poruši, potem bo kot domino efekt na drugi strani to videti. (Učinek metulja na nek način). A dovolj o tem, pojdimo na praktični prikaz.

Začetek - Priprava

Za vse, ki to delate prvič predlagam, da ne hitite in nimate nekih pričakovanj. Še enkrat poudarjam, ne gre za ognjemet, gre za izkušnjo. Za prvič boste le malce pokukali v Spodnji Svet, nič drugega. Predlagam, da poiščete neko glasbo, ki vas pomirja in se ob njej počutite dobro. Najboljše pa je seveda, če poiščete bobnanje, ki mora biti specifičnega ritma ali pa ropotulje ( 4-7 udarcev na sekundo). Brez, da bi delal kakšne promocije predlagam »Shamanic drumming by Michael Harner«. Za začetek bo dovolj 15 minut. Morda se vam bo zdelo malo a verjemite mi, lahko traja zelo dolgo, še posebej, če to delate prvič.
Potem, poiščite prostor, kjer vas ne bo nihče motil naslednjih 20 minut. Udobno se namestite, lahko se usedete v položaj Lotusovega cveta ali modificiran Lotusov cvet ( po domače po turško, lahko si daste pod sebe kakšno blazino) ali pa se uležete. Pomembno je za začetek, da ste udobno. Če se boste ulegli, naj vam ne bo preveč udobno, da ne boste zaspali. Sicer ni nič narobe ampak namen vaje je, da ste prisotni med tem ko vaš um ali duša potuje v nerealno realnost.
Prižgite si glasbo ali ritem, zaprite oči ter začnite z dihalnimi vajami. Vdihnite globoko, če lahko s trebušno prepono, če ne samo dihajte. Ob polnem vdihu zadržite dih nekaj sekund ter nato izdihnite ves zrak iz pljuč/trebuha. Pri tem bodite pozorni na rast prsnega koša ali trebuha. Bodite pozorni, kako se počutite. Predstavljajte si kako zrak kroži po telesu. Cilj je, da popolnoma umirite vaše misli, da ne bodo razmišljale o dnevu, opravkih, skrbeh itd. Če opazite, da se vam je pripeljala misel, jo sprejmite, opazite, in nato dajte na stran. Ne trudite se ignorirati, saj vam bo ves čas prihajala nazaj. Potrdite jo npr. »Ok, slišim ure ki tik taka, v redu je«, in pripeljite fokus nazaj na dihanje. Ko se boste dovolj umirili, se bo vaše dihanje vrnilo na normalno frekvenco, ki ga je telo navajen.

Nadaljevanje - Vizualiziranje in vstop

Vstop v Spodnji svet ( kot sem že omenil) je velikokrat v neko jamo, luknjo, vhod v deblo drevesa, ali stopnice navzdol, morda kakšna temna klet. Lahko je tudi voda, mlaka, jezero kamor se potopite. Vhod je lahko izmišljen ( vhod v drevo) ali pa prava izkušnja/spomin ( Vhod v jamo/votlino). Ko ste v jami ali pod vodo poiščite neko razpoko ali odprtino, kamor boste lahko odšli. Včasih lahko iskaje traja malce dlje, lahko je odprtino čisto majhna. Poskusite najti način kako prodreti skozi. Nekateri zapisi govorijo tudi o spreminjanju oblike.
Ko preidete to »oviro« ste prešli na drugo realnost. Takrat iščite izhod, lahko je svetloba na koncu tunela/jame ( ne nič bat ni to tista luč), ali pa morda gladino vodo ipd. Ko jo najdete ste uspešno v Spodnjem svetu. Če slučajno ne najdete odprtine ali izhoda se ne obremenjujte, enostavno se vrnite nazaj v realnost in poskusite drugič. Včasih se zgodi, da nam ne uspe in s tem ni nič narobe. Je že z namenom, da ni šlo. (Morda ste preutrujeni in bi vas to preveč izčrpalo, morda niste še pripravljeni na spremembo, razlogov je lahko neskončno, pomembno je, da se ne obsojate, da vam to ne gre. Ne dvomite vase, zaupajte si)

Spodnji svet

Kako zgleda Spodnji svet je stvar vsakega posameznika. Lahko zgleda zelo podobno našem svetu ( in velikokrat tudi je). Spet ne pričakujte ognjemeta, bodite pozorni na to kaj vidite/slišite/čutite ali samo veste ( eden od naših čutov). Morda boste prišli ven v gorah, na planoti, lahko bo travnik ali morje, lahko boste izstopili iz slapa. Opazujte svet v katerim se je znašla vaša duša. Nato, kot sem rekel, se enostavno sprehodite po tem čudovitem svetu. Morda zaplavate ali celo letite. Pozabite zakone našega sveta, tam so pravila drugačna. Opazujte vaš svet, morda slišite kakšen zvok, potok, reka, ki teče. Listje, ki šumi ob pihanju vetra, morda čutite veter, hlad, ko zapiha. Lahko vohate mah ali morski zrak. Pomnite vse te podrobnosti, kajti to vam bo markiralo vašo pot. Sprehodite se naokoli, opazujte nebo, je svetlo ali je tema. Kakšne barve je Sonce ali Luna. Ste bosi ali obuti, kaj imate oblečeno.

Opazujte okolico okoli sebe, se spreminja, ali ostaja enaka. Je kakšna pot/cesta, ali ji lahko sledite ali se vam izmika. Skratka opazujte vse. Nič ni nemogoče. Kako se počutite, ko ste tam. Kakšno je vaše dihanje, čutite v telesu kaj drugače, morda mravljince, toploto, hlad. Vse to je pomembno, d spoznate vaš Spodnji svet. Morda boste videli tudi kakšno bitje/žival. Lahko se zgodi, da boste spoznali svojo žival, ali pa se vam bodo predstavile. Naše duhovne živali so vedno ob nas, le mi nismo vedno sposobni videti. Če da, se ne bojte, pozdravite jo in se zahvalite, ker se vam je prikazala.

(Samo iskanje živali, je drugi korak in ni namen te vaje, omenjam le v primeru, da se to zgodi, saj ni pravila. Namen te vaje je spoznavanje in odkrivanje Spodnjega sveta)

Konec potovanja in vrnitev nazaj v realno realnost

Največkrat je priporočljivo, če poslušate glasbo ali ritem bobnov, ki imajo odpoklic. To pomeni ,da se v nekem momentu ritem spremni najprej z nekaj udarci, kar naznanja vrnitev, nato pa se ritem zelo pospeši, kar pomeni ,da vas kliče nazaj. Takrat se obrnite in se vrnite po isti poti nazaj, kot ko ste prišli. Torej skozi vodo/jamo, po tunelu, skozi razpoko nazaj do vhoda v jamo in nazaj do sebe, kjer ležite/sedite. Toplo priporočam prej omenjeni posnetek, saj vključuje vse to. ( če koga zanima me lahko tudi kontaktira in podam tudi druge posnetke).
Svet, ki ga boste obiskali je čudovit in morda vam bo težko se vrniti, ker bi radi videli kaj vse se skriva. A ne bodite nestrpni, še bo čas za to. Pomembno je tudi, da znate sprejeti, kdaj vam je vesolje/vodniki namenilo, da je dovolj.

Realna realnost in kaj storiti potem

Rahlo razmigajte prste na rokah in nogah. Počasi odprite oči. Opazujte sobo v kateri ste. Počasi se zavedajte, kje ste. Zahvalite se za izkušnjo ( tudi če ni uspelo v prvo bo pa drugič). Priporočam, da si vzamete beležko in si zapišete izkušnjo. Ko je še sveže si lahko zapišete čim več podrobnosti, občutkov, uvidom ali celo sporočil. Ne obremenjujte se z lepo pisavo samo pišite. Presenečeni boste, kaj vse lahko pride iz vas.

Čestitam!
Obiskali ste Spodnji Svet! Pozdravljam vas na tej poti. Verjamem, da je bila izkušnja prečudovita. In je samo vaša, nihče vam je ne more vzeti. Lahko tudi delite izkušnjo, če tako čutite. Lahko tudi pošljete meni. Vesel bom vaše izkušnje! A ne bom je popravljal ali analiziral, to je vaše!

 

Želim vam veliko blagosolva in sreče!

 

»Ni pomembno, če je resnično ali ne, pomembno je ali VI verjamete, ali je resnično ali ne!«

Add comment

Comments

There are no comments yet.