Manjkajoči delček naše duše – Občutek, da nekaj manjka

Published on 3 December 2020 at 21:03

Ste se že kdaj srečali z občutkom, ko vam nekaj manjka pa ne veste kaj? Ali pa se vam v sanjah prikazujejo eni in isti ali zelo podobni prizori o nekem dotičnem dogodku ali prizoru? Morda pa ste se že vprašali, kaj je sploh smisel življenja, zakaj se sploh še truditi? Morda niste videli izhoda iz težke situacije, izgubili zaupanje nad ljudmi ali ljubljeno osebo? In še bi lahko nadaljevali.
Vse to so lahko znaki, da vam manjka delček vaše duše. Oz. Raje uporabim izraz DELČEK VAŠE DUŠE VAS JE ZAPUSTIL. Seveda so načini, kako to odpravimo a najprej poglejmo za kaj se gre.

Kaj so delčki duše?

Za lažjo razlago si predstavljajte kristalno kroglo. Ko vaša duša vstopi v telo je kot neka kristalna krogla. Čista, popolna, svetla, neokrnjena, angl. Rad uporabim angleško besedo » PURE«, ki najlepše opiše ta dogodek. (Po tradiciji nekaterih kultur naša duša pride na svet zato, da izkusi emocionalno, se pravi čustveno plat življenja, ki je v višji realnosti ali drugi realnosti ne more). Torej imamo kristalno kroglo, ki predstavlja našo celoto. Kot vemo je življenje poln vzponov in padcev. Srečujemo se z emocionalnimi ovirami ( ljubezen, osamljenost, smrt ali odhod bližnjih, sreča, žalost, jeza itd.) In vsak trenutek je za nas odločitev, po kateri poti bomo hodili v življenju. Nekatere dogodke brez problema premagamo ali z zelo malo napora raje.

Način kako premagamo definira našo osebnost. Seveda pa pridejo v življenju tudi dogodki, ki so lahko zelo odmevajoči za našo osebnost. Pravimo jim tudi travme. Včasih so lahko tako hude da doživimo tudi srečanja s smrtjo ali angleško »Near death experience«, ko se nam odvije življenje pred očmi, ali pa bi morali že umeri itd. Lahko je tudi udarec in padec v nezavest. Skratka, nekaj kar pretrese našo kroglo.
Takrat si predstavljajte, da je ta kristalna kroga padla na tla in se raztreščila. Nekako tako se zgodi z našo dušo. Te delčke seveda lahko sestavimo nazaj, a morda se kakšen delček pri tem izgubi oz. v primeru duše ostane nekje v drugi realnosti.

Zakaj se to zgodi?

Včasih so lahko ti dogodki tako težki za nas, da je edini način da lahko naš um pride čez to ta, da se ta del duše umakne ali »izgubi«. Moramo se zavedati, da ta delček nikoli ne izgine, le nekje je izgubljen ali ostane v času in prostoru na tistem dogodku. Naš um to lahko potlači in se morda ne spomnimo. To so lahko tudi kakšne zlorabe iz otroštva, občutki krivde preživelega ( nesreče) ali post trevmatska stresna motnja. Po domače. Če se to ne bi zgodilo, bi se naš um lahko sesul ( odvisno od situacije seveda). Telo ne more živeti brez uma. Se spomnite filma Matrica, ko Morpheus reče Neo-tu, ko ga ta vpraša, če umre v matrici, ali umre tudi tu, mu ta odgvori: »The body cannot live without a mind…«

Kaj to pomeni za nas?

Naj najprej povem, da je naš um zelo močan, naša duša pa še bolj. Včasih se zgodi, da se življenje odvija naprej tako, da duša ta delček lahko obide, ali zapolni z nečim drugim In lahko naprej delujemo k našem bistvu brez, da bi sploh vedeli za to. A to je redkost. Največkrat pa je žal tako, da slej ko prej pridemo do točke, ko se naš osebni in duhovni razvoj ustavi, saj je ta delček pomemben del sestavljanke ali celo most do naslednjega razpotja v našem življenju. To pa pomeni, da je pride trenutek, ko se moramo soočiti z našimi težavami; govorimo o emocionalni ali čustveni ravni, kar vpliva tudi na našo osebnost. Nekateri pesniško pravijo temu tudi naši notranji demoni. A stvar je globlja kot to. Včasih pogovor o tem ni dovolj. Morda se nam zdi, da smo razrešili zadevo pa nas še vedno preganja občutek da nekaj manjka. Kot da manjka delček nečesa? Na srečo obstajajo tudi druge metode zdravljenja in to je ravno ISKANJE FRAGMENTOV DUŠE ali ang. »SOUL FRAGMENT RETRIEVAL«

Kako poteka obred in kaj se dogaja?

Najprej seveda mora oseba, ki želi opraviti ta obred iskreno želeti razrešitev. Ponovno smo pri nameri. Mora biti pripravljena videti stvari, ki jih najraje ne bi. Mora pa biti tudi pripravljena, da ne bo uspelo v prvem poskusu, ali celo desetem. Seveda to vsak posameznik ve zase. Nihče vas ne more prisiliti v to, da ste pripravljeni.
O vsem tem vas seveda mora obvestiti tudi šaman ali drug zdravilec. Proces sam ni težak, je pa izvedba le-tega za izvajalca zdravljenja pomembna. Če nismo previdni, lahko osebi storimo nehote slabo, tako da pripeljemo nazaj delček, ki ga oseba ni pripravljena ali še ni zmožna sprejeti.

 

Šaman pri tem prosi svoje živalske zaveznike ali druge duhovne vodnike, če jih ima, da ga vodijo in ščitijo pri potovanju. Nato se oseba udobno usede ali uleže ter prepusti, da se um umiri. Če ima ali pozna svoje vodnike ali živali jih lahko prosi za uspešno razrešitev. Šaman skozi poseben način meditacije in obreda vstopi v stanje, ki mu omogoča potovanje v druge realnosti ( NRR-nerealne realnosti). Ko raziskuje ta sveta( ki ni nujno, da je od osebe, ki išče zdravljenje), lahko na poti najde mnogo recimo temu ovir ( ki so lahko različnega pomena oblik; igrače, predmeti, kamni, elementi…). Vsako posebej vpraša če ga/jo sme vzeti s seboj. Če da, jo pobere, če ne jo pusti pri miru. Seveda ima vsak svoj način, to je le eden izmed mnogih. Šaman ne ve, kaj je tisto, kar teži posameznika, niti ne ve kako izgleda. Ve samo, da mu bodo živali in vodniki povedali kdaj je pravo. Ko to stori, ponovno prosi za pomoč in vpraša ta delček ali bi šel z njim nazaj do osebe, ki išče pomoč.

Šaman mora biti pri tem obredu zelo prizemljen, ne sme dopustiti, da bi s silo želel prinesti delček nazaj. Lahko temu delčku razloži, zakaj je prišel, kaj je njegov namen. Lahko se zgodi, da delček ne želi nazaj, ker ga je strah, kaj bo ( vseeno ne pozna sveta, kot ga mi, saj je ostala v času in prostoru v tistem dogodku). Šaman lahko opiše, kaj vse je ta oseba dosegla v življenju, a da je obtičala na poti, ker ji manjka nekaj. Ta delček tudi potolaži in spodbuja, da je vse dobro. Če se delček odloči, da se vrne, ga šaman sprejme k sebi v dlan ( kako izgleda je odvisno, lahko tudi spremeni obliko/velikost). Šaman se nato vrne nazaj po poti, ki je prišel. Če sreča kakšno oviro, ki je prej ni mogel pobrati jo lahko še enkrat vpraša, ni pa nujno.

Ko pride šaman nazaj v RR (realno realnost), ta delček osebi vpihne nazaj v telo. Prosi vodnike/ živali, Velikega duha, Veliko skrivnost, itd. za pomoč in blagoslov. Osebo posediš in jo prosiš, da sprejme ta delček vase. Tu se lahko zgodi marsikaj, oseba lahko pade v jok, lahko se začne nekontrolirano smejati, lahko enostavno obnemi.. Kar koli se zgodi vse je dobro. Nič ni narobe, nobena reakcija ni napačna. Predstavljajte si, da ste ravnokar dobili pomen, kaj pomeni radost in se spomnite vseh srečnih dogodkov, ki jih niste spoznali skozi RADOST. Svet postane večji, širši, lepši. Ali pa ste spoznali, zakaj ste vse življenje ves čas jezni, nervozni, vzkipljivi pa niste vedeli zakaj. Sedaj veste in bi radi spremenili svoj način, bi bili pomirjeni. Ni recepta kako in kaj. Vedeli boste ko je.

Oseba se nato zahvali svojem delčku, da je bil pripravljen na ta korak. Lahko se zahvali tudi vodnikom, živalim itd. Lahko zapleše ob ritmu, lahko zaplešeta skupaj s šamanom. Naredite to kar čutite.

Kaj pa sedaj?

Sedaj se delo šele začne. To je bil je korak v nov svet. Sedaj pa je na vas, da raziskujete svojo pot, svoje življenje naprej. Na ta način popravite tiste, kar vam je manjkalo do tistega trenutka. Morda morate govoriti o tem, morda se morate opravičiti ljudem, objeti starše, ki jih niste že celo večnost, jim povedati, da jih imate radi. Morda boste namenili kakšno besedo pokojnim. Ali pa enostavno pustili, da vam življenje pokaže pot naprej. Morda boste končno videli rešitev kako naprej. Pomembno je, da razmislite o vsem. Bodite prisotni v vsakem trenutku, doživljajte življenje ko poteka, ne ko gre mimo in ne ko bo prišlo. Na svetu ste sedaj, ravno ta trenutek, ko berete to. Bodite hvaležni, da ste. Ne glede na situacijo, vedite, da vsaj nekje obstaja nekdo, ki vam je pripravljen pomagati. Morda ga še ne poznate, morda nikoli ne boste, a se bo življenje obrnilo na bolje. Bodite skromni do življenja in življenje vas bo obdarilo.

Add comment

Comments

There are no comments yet.

Create Your Own Website With Webador