Popotovanje je spoznavanje sebe

Published on 1 January 2021 at 16:14

Potovanja v drugo realnost so vedno zelo poučna. Rad bi uporabil besedo magična, a le zato ker je to težko opisati v naši realnosti. Ko nekdo omeni magičnost dobimo pred oči prizore iz filmov, kako čarajo ogenj iz rok, letijo in vse druge superherojske sposobnosti. A realnost je drugačna. Ni velikega ognjemeta, ali hollywoodskih efektov. Potovanja v drugo realnost so namenjena razumevanju samega sebe in osebni ter duhovni rasti. To ne pomeni, da bomo razvili krila, videli skozi stene ali dvignili tovornjak. To le pomeni, da smo odkrili nekaj o sebi ali pa morda dobili smernico kako se lotiti nečesa v življenju, ki nam povzroča nelagodje, stres, slabo počutje ali ovire v življenju.

Meditacije in druge tehnika doseganja višje zavesti so postale zelo razširjene dandanes. In morda gre za nek trend ne vem. Ni na meni, da o tem odločam ali obsojam. Vem pa, da se to dogaja, ker smo kot človeštvo ugotovili, da imamo vsi dostop do informacij, ki se nahajajo v nerealni realnosti (NRR). Kot sem že dejal šamani že več kot 20.000 let uporabljajo tehnike potovanja v NRR za zdravljenje ali iskanje informacij. Skozi zgodovino so določene institucije to uporabile kot vodilo za prevzem vodenja. Kmalu je bilo rečeno, da samo določeni ljudje lahko dobijo uvide, informacije. A temu ni tako. Vsak ima dostop do vseh informacij.

Vendar pa to ne deluje na način »grem v meditacijo in prosim za ljubezen mojega življenja« in kar naenkrat bo nekdo pozvonil s šopkom na vratih. Gre za vodenje na vaši poti. Vi boste aktivno delali na tem, da spoznate nekoga, ki bo del vašega življenja. A s pomočjo različnih tehnik boste delali na sebi, da boste dobili samozavest, da boste pristopili k osebi, ki vam je všeč. Dobili boste odgovor zakaj si želite takšno osebo ob sebi. Ali je to zato, ker se to od vas pričakuje, ker družba želi, da imate partnerja/ko, otroka, super službo itd. ali je to zato, ker si to VI ŽELITE! Včasih naš um ne loči od tega, kar si želimo iz našega ega, in kaj si želimo iz našega srca. Ko stopamo po informacije v potovanja s pomočjo šamanskih tehnik, prosimo živali, prednike, učitelje, da vam pokaže tisto, kar si vaše srce resnično želi. Tu pa nastopi tisto aktivno delovanje in osebna rast. Spoznamo, da če iščemo samo tisto, česar nimamo, nikoli ne spoštujemo tistega, kar že imamo.

Vem, da se sliši čudno, zato bi z vami rad delil nekaj potovanj od oseb, ki so uporabljale tehnike potovanja v drugo realnost. Te osebe, so šle v alternativno stanje z vprašanjem in prošnjo za pomoč. Odgovori NRR niso vedno očitne. Včasih zato, ker je informacija ki jo prejemamo zakodirana, morda niso na stopnji, da bi razumeli, ali pa so namenoma tako predstavljene zato, da malce razmišljamo. Vodniki so včasih malce nagajivi, a v dobrem smislu.

Več o tem, kako opravimo potovanje si lahko preberete v enem od prejšnjih člankov.

Vse izkušnje so prepisane tako kot so bile zapisane v dnevnikih, ki so jih te osebe zapisale. Tukaj ne gre za pravopisne ali stavčne strukture, gre za podoživetje v pisni obliki. To so osebne izpovedi posameznikov na določena vprašanja. Osebe so zaradi teh izkušenj postale monejše, boljše osebe, verzije samih sebe.

Spoznavanje svojega mentorja

Ta oseba si je želela nekoga, ki bi ji pomagal, jo vodil morda bil nek mentor. Oseba je že večkrat opravljala potovanje.

 

Vstop v spodnji svet je bil preko jame. Vstopil sem v jamo, ter vzel baklo. V jami se pojavi tek predor ter stopnice navzdol. Narejeno so iz skale. Spustil sem se v votlino, videl le toliko kot je bakla razsvetlila. Bilo je temno. Ko sem prišel do dna sem prečkal podzemni potoček, šel okoli ovinka in našel izhod iz jame. Opazil sem mah in rastje čez vhod. Prvič se mi je zdelo, da tudi voham mahovje.
Ko sem izstopil iz jame je bila okolica podobna kot prejšnji le da je tokrat na sredi hribčka na jezeru stal šotor, desno pa je bil slap. Pomislil se, kako bom prišel čez ali bom moral plavati. Nato se je iz vode dvignilo 4 ali 5 ploščatih kamnov. Stopil sem na njih in prišel do otočka.

Tam sta bila 2 šotora, med njima je bil ogenj, poleg pa 2 preprogi. Bili sta barvni z raznimi vzorci. Bili so tudi neki kamni z napisi, a nisem razbral pomena. Nikogar ni bilo tam, zato sem se usedel in čakal. Opazoval sem okolico. Videl sem jamo iz katere sem prišel [prehod, ki ga je uporabila oseba], na desni je bila jasa, ki se je nadaljevala v gozd, za jamo je bila visoka pečina, na levo pa se je dvigal hrib. Nato se mi je zazdelo, da poleg mene sedi še nekdo. Najprej nisem mogel razbrati, mislil sem, da mi deluje ego. Imel sem občutek, da je starešina nekega plemena ameriških Indijancev. Zdelo se je, da nekaj pripravlja v možnarju. Obrnil se je k meni in mi rekel naj spijem. Okleval sem, ker sem se bal vzeti nekaj od osebe/bitja, ki ga ne razumem. A spreletel me je občutek, da lahko zaupam, zato sem sprejel, predvsem iz njegove strani. Ni spregovoril besede. Začelo se mi je vrteti, ampak ni bilo hudo. Prikazal se mi je gepard ter za nji še tiger, ter še neko bitje za njima. Slišal sem odpoklic bobna, kar naznanja, da je čas da se vrnem nazaj v realnost. Nisem želel oditi, saj sem želel spoznati tisto bitje. A moram se. Vrni l sem se po poti, ki sem prišel, nazaj čez kamne, proti votlini. Obrnil sem se, zahvalil, ter vstopil v jamo, šel po stopnicah, v jamo, ven iz jame, ter nazaj v svoje telo.

 

Oseba takrat še ni vedela, a spoznala je svojega učitelja, enega izmed prednikov. Njena želja je bila spoznati nekoga, ki jo bo učil v vsakodnevnem življenju v realno realnosti (RR) ni pa računala na dejstvo, da bo njen učitelj morda v NRR. Čeprav je bilo prvotno prisotno razočaranje, ko je ta oseba sprejela učitelja kot mentorja se je svet in pogled na svet odprl. Oseba je bolj srečna v življenju saj ve, da dejanja imajo pomen, da prizadevanja za boljše stanje ljudi in sveta imajo posledice oz. ve da njena dejanja pomagajo drugim. Da ni nepomembna oseba ampak je našla svoje mesto. Verjame vase in je srečna.

Ko so naša pričakovanja v nadzoru našega ega...

Nek večer sem si dala namero, da bi se mi pokazali moji vodniki. Sama sem si zamislila v svoji glavi že prej, kako naj bi ti vodniki izgledali v angelskih podobah, kako bom potovala v svet angelov in si že skoraj sama postavila predstavo kako se mi bodo na moj način pokazali vodniki. Z mojim fantom sva začela meditirati skupaj in vključila v meditacijo še bobnanje v živo, na boben, ki ga je kupil. Zaprla sem oči in takoj zagledala žensko, kot neko Indijanko s spuščenimi rjavimi lasmi, malo temnejše polti. Povabila me je, da stopim z njo in se zazrem v daljavo. Odprl se mi je svet slapov, narave, v misli mi je prišla beseda "fontane" . Nato sem pomislila, da nočem iti na potovanje v ta svet, da si želim potovanja med svoje vodnike in sem izredno težko držala svoj fokus, ker sem na vsak način želela iti nekam po svoje.

Nato se je ritem bobna za trenutek ustavil, ravno toliko, da me je pozornost usmerila nanj in zdelo se mi je , da se je od tistega trenutka naprej ritem bobnanja za trenutek upočasnil. Takrat sem ob sebi začutila drugo žensko, začutila sem jo kot neko boginjo, ki me je vodila naprej. Pojavil se je moški z dolgimi, rjavimi, valovitimi lasmi, malenkost temnejšo - zagorelo poltjo, po postavi in potezah zelo podoben mojemu fantu. V trebuhu sem začutila tenzijo - kot takrat, ko se zaljubiš in imaš v trebuhu mravljinčke, začutila sem kako se mi aktivira tudi moja spolna energija. Postalo mi je nekako zoprno, počutila sem se, kot, da na nek način varam svojega fanta in sem zopet začela razmišljati, da to ni prav, spraševati zakaj imam take občutke in sem zavestno začela prekinjati dogajanje, ki se je sprožalo v meni. Vseeno je še priletela misel, da se vse to aktivira zato, da se zdravi moja spolna čakra. Vendar se sama nisem mogla prepustiti temu zaradi občutka, da delam nekaj narobe. Med mano in moškim se je pojavil ogenj in v soju te luči je bil moški videti še bolj čeden. V meni pa je bil vihar različnih občutij. Ker sem vse to zavestno ustavljala, me je kmalu vrglo nazaj, odprla sem oči in se začela obremenjevati s tem, da se mi vodniki nočejo prikazati. Bila sem kar malo razočarana, ker se mi ni nič pokazalo.
Nato sem se o svoji meditaciji pogovorila s svojim fantom in mu povedala kaj se mi je zgodilo. In takrat mi je odprl drugačen pogled na vse skupaj. Povedal mi je, da so se mi pokazale osebe v meditaciji in mi rekel kaj pa če so oni moji vodniki, samo, da se mi pač niso pokazali na moj način, ampak na svoj edinstven način. Takrat mi je kapnilo. Res je...sama sem imela neko pričakovanje, neko svojo vizijo kako naj bi vse to izgledalo in ker ni bilo po moje, sama nisem niti videla, da so se mi v resnici približali in se mi dejansko pokazali. V trenutku sem bila popolnoma navdušena. In v naslednji meditaciji sem si dala namero, da se mi vodniki predstavijo s svojo nalogo. Kaj je pravzaprav naloga vsakega od njih v mojem življenju. In dobila sem res zanimive uvide. S tem vam želim sporočiti, da si včasih v svoji glavi naredimo neko svojo predstavo in jo želimo
kontrolirati, namesto, da bi se prepustili občutkom, videnjem in tudi poslušali sporočila, ki prihajajo.

Včasih je to zelo težko in včasih smo razočarani, vendar, ko spustimo svoja pričakovanja in se resnično prepustimo toku, opazujemo svoje reakcije, svoje misli in jih združimo s tistimi, ki nam pridejo nasproti, lahko dobimo res veliko odgovorov in videnj, s tem pa tudi ogromno spoštovanje in zaupanje vase in v naše vodnike.

 

Tukaj je odličen primer kako naša zavest v RR prevzame namesto, da bi spustila. Ta oseba je priznala, da je želela da so njeni vodniki bolj angelski, se pravi iz Zgornjega Sveta. A njeni vodniki so očitno imeli druge plane. NRR deluje na podlagi drugih zakonov in tokov življenja. Naš um enostavno ne more doumeti takšne obsežnosti. Zato so tudi informacije in sporočila včasih zamegljene in nejasne. A ker je vsakodnevno življenje tako hitro si ne vzmaemo časa, da bi to predelali.

Soočanje s svojo senčno stranjo nikoli ni enostavno

Oseba je prosila svojo žival, da ji pokaže zakaj se počuti tako slabo, depresivno brezmočno. Ljudje smo na nek način tako zvezani, da težko priznamo, da je morda problem, napaka v nas samih. Oz. da morda moramo pri sebi razčistiti določene zadeve preden se nam življenje odpre naprej. Zanimivo dejstvo je, da je ta oseba Slovenec  ampak, ko je zapisoval svoje doživljanje, ga je pisal v angleškem jeziku. Pravi, da se je šele nekje na sredi zapisa zalotil, da piše v drugem jeziku. Še en znak, da moramo informacije sprejemati takšne kot so in jih ne spreminjati kakor nam bolj ustreza. Zaradi lažjega razumevanja smo zapis prevedli a prevod žal naredi krivico originalnem zapisu. Izgubi se energije pristnosti. Tako močne informacije so lahko. Ta oseba je doživela pogovor v svojem potovanju, ki mu je spremenila življenje.

Danes sem prosil Volka za pomoč. Prosil sem, da mi pomaga priti iz občutka depresije in nemoči.
Po navadi je on moj vodič po potovanjih, a tokrat sem ga prosil da mi pokaže pot v življenju.
Znašel sem se pred ogromnimi vrtati narejenih iz železa in kamna, kot nek vhod v goro. Rečeno mi je bilo, da naj vstopim, če sem pripravljen. Bilo me je strah ampak čutil sem, da moram to sprejeti. Kar naenkrat so se mi pojavile duhovne živali, ki sem jih že srečal. Čutil sem, da se bom soočil z nečim temnim/težkim. Ko sem stopil k vratom, da bi jih odprl mi je nekaj reklo: »Ko jih odpreš, jih ne boš več mogel zapreti dokler stvar ni razrešena«.Položil sem dlan na vrata, ta pa so se začela odpirati. Jama je bila temna, bolj kot sem šel globlje, bolj temačno je bilo. Čutil sem zloveščo energijo.

»Torej si končno prišel…« se je zaslišal glas v moji glavi. Ko sem iskal od kje je prišel glas nisem videl nič drugega kot samo temo. Nato sem videl neko bitje, temačno bitje na prostem. Obsijalo jo je čisto malo svetlobe, mislim da le toliko, da sem lahko videl/vedel. Začelo me je posmehovati in zaničevati. Ko sem stopil korak bližje sem videl, da je podoba podobna meni. Bil je iz čiste teme, praznine, v moji silhueti. Bil je moja temna stran ali moj ego, ne znam točno določiti. Najprej nisem mogel videti obraza, potem pa sem videl sebe, kot v ogledalu. Začel je obljubljati, da lahko vse težave reši zame.

[oseba je trpela za občutkom zapustitve, manjvrednosti]

Da sem postal mehak, šibak še posebej sedaj. Da če mu pustim da on kontrolira in vodi življenje, bo priskrbel denar, ljubezen in več. Da sem zguba, faljena oseba. Bolj kot je to govoril, večji je postajal, bolj temačen, na koncu ni bil več podoben osebi ampak pošasti/demonu.[Naj povem ,da ne gre za demonsko entiteto, saj le-te ne obstajajo, a kasneje je povedal, da ni znal drugače opisati. Dokaz, da je naše dojemanje v RR zelo omejeno] Počutil sem se majhnega, nemočnega. A naenkrat sem imel dovolj. Zakričal sem »DOVOLJ!«

Vprašal sem ga, če sem tako manjvreden, zakaj me potem potrebuje. Zakaj enostavno ne stori vsega tega. Kot je bilo rečeno, bo le eden od naju prišel ven. Spoznal sem kaj je pomenil stavek »Ko jih odpreš jih ne boš več odprl dokler ni razrešeno…«Vprašal sem ta stvor, kaj se bo zgodilo, ko mu bo vse to kar obljublja vzeto? Denar, ljubezen, kariera… Kaj pa takrat?Takrat se bo on skril in pustil, da jaz prevzamem posledice, da trpim, da se sekiram. »Nič več…«sem rekel, ko se je močna svetlomodra, bela in rumena svetloba pojavila iz mene. Poleg mene so se manifestirale vse moje živali, kot svetloba so bile modro, rumeno bele. Kot nek plamen. Povedal sem tej entiteti, da imam dovolj. Da jemljema nazaj svoje življenje, da bom živel kot želim jaz. Da je dovolj praznih obljub. Z vsakim stavkom se je svetloba bolj razširila po prostoru. Bitje se je začelo premikati stran, moč je izginjala. Izraz na njenem »obrazu« je bil strah. Ko je ostal le en del prostora še temen, je senca dejala: »Ne moreš me uničiti, to veš..« Jaz pa sem mu odvrnil: »Ne, lahko pa te preženem stran in ti vzamem moč!« In to sem storil, dokler ni bil le še majhen kot sence.
Zakričal sem:«Izgini!« In svetloba se je razširila čez cel prostor. Niti ena razpoka ni bila več v senci. Celo vrh gore je eksplodiral od svetlobe. Ko sem pogledal senco, je bila prežarjena, svetla. Ležala na tleh kot majhen otrok in se tresla: »Kaj si storil..« je zamrmrala.

»Dal sem ti še eno možnost«. Takrat so se vse živali združile vame. Vsa njihova energija je postala jaz. Bil sem kot da sem sestavljen iz živali. Bil sem neustrašen, močan, pogumen a istočasno spoštljiv do moči, ki so mi jo izkazale. Preden sem zapustil jamo, ki se je sedaj spet odprla, sem se ozrl nazaj k bitju(k moji senci, k sebi),vase. Rekel sem, če še enkrat poskusi kaj takšnega, se bo vrnil.

[pravi, da je imel občutek, kot da to ni rekel on, ampak vsa bitja, vse živali vsa svetloba v njem.] 

Ko sem stopil iz jame v gori, sem zaprl oči, razprl roke in samo spustil vso energijo. Kot velik žarek svetlobe je izstrelilo iz mene naravnost v nebo. Razširil se je kot plašč čez celo podeželje, svet, planet. Ko se je energije polegla, sem opazil, da se proti meni premika neko bitje, mlado. Najprej me je preizkušal z obljubo, da mi pomaga, a sem ga zavrnil. Rekel sem, da verjamem, da lahko sam uspe. Bitje se je nasmejalo in reklo: »Vidim, da si se naučil nekaj«Potem se ne spomnim več razen potovanja nazaj v RR.

Več kot očitno je, da je imela oseba boj s samim seboj, s svojimi dvomi. To kar mi pravimo demoni ali naši demoni je dejansko naša senčna stran. Ta stran ni zlobna ali hudobna. Ne želim nam žalega, je le pokazatelj vsega tistega, kar ne želimo priznati. Je tisti spekter nas, ki ga ne želimo pokazati drugim. Ideja svetlobe je dejansko bila pokazati negativne lastnosti naše osebnosti vsem osebam. Tej osebi danes ni težko priznati, da nekaj ne zna, da ni najboljša, čeprav družba želi od njega da to je. Zaveda se, da je čisto popoln takšen kot je. Ve, da so njegove težave tisto, kar je izziv v življenju. Strah pred tem, da ga sprejmejo, strah, da pove, da ima finančne težave, da se počuti žalostnega in da je osamljen. Vse to so lastnosti, ki jih družba sprejema kot slabost, če to poveš si slabič. A izkušnja je pokazala več kot to. Njegovo potovanje, je bilo na nek način smrt in ponovno rojstvo. Ta oseba je danes veliko bolj samozavestna.

Vodniki in živali res delujejo na različne načine. Informacije so lahko zelo očitne, ali pa zelo zakrite v skrivnosti. A če si ne vzamemo čas in si resnično ne želimo spremembe, tudi sporočila in dogodki ne bodo prišli nasproti. Oz. bolje rečeno bodo prišli, saj so ves čas, le mi nismo v stanju to videti, razumeti, sprejeti.
Vse te osebe niso le čakale, da jim pade boljše življenje z neba, ampak so aktivno delale na tem, da se njihovo življenje spremeni. Ko so prišli v situacijo, kjer bi reagirali kot so bili do takrat naučeni, so odločno stopili iz svoje kože in odreagirali drugače. Eni so se postavili zase, drugi so sprejeli, da ne morejo imeti vsega pod kontrolo spet tretji, da stvari niso vedno tako očitno kot jih naše misli ustvarijo.

Ne bojte se priznati svojih "napak". To niso slabosti, to ni nekaj, za kar vas mora biti sram. To so del vas, so izkušnje, ki so vas pripeljale do te točke. A morate se zavedati, da ste vi voznik tega vozila. Vi odločate kam peljete, ne družba, ne drugi. Samo VI. Zato si zaupajte. Zaupajte vase in v svoje sposobnosti. Ste unikat, ste posebni ker ste drugačni. Uporabite vaše darove in stopite iz sence sistema. Pripeljite svoje sence na plano in se postavite po robu, ne morejo vam nič, če jim to ne dopustite, saj so oni vi. In vi ste neverjetno močni!

Add comment

Comments

There are no comments yet.

Create Your Own Website With Webador